Er komt een pup… Wat nu ?

Bij de aanschaf van een pup komt een hoop kijken. De pup komt uit het veilige nest van de moeder vandaan en komt in een nieuw gezin en dus voor de pup een nieuwe roedel. Hierin moet hij nog veel leren. Voor de baas een belangrijke maar ook verantwoordelijke taak. Een pup is altijd erg aandoenlijk maar we mogen niet vergeten dat een juiste begeleiding en sturing van de baas ontzettend belangrijk is. De pup leerde immers al regels en grenzen in het nest bij de moeder en voor ons als baas de taak om hiermee verder te gaan.

Om te zorgen dat de pup zich goed ontwikkeld, een goede socialisatie krijgt en leert wat het gewenste gedrag is bieden wij de puppy begeleiding aan.

Wat is het verschil met een hondenschool?

Bij een hondenschool leert de pup o.a. de ‘basis’ commando’s en omgaan met andere honden. U traint uw hond en dit is ook goed voor de onderlinge relatie tussen u en uw pup. Ee puppycursus is altijd op een andere locatie.
De puppybegeleiding wordt bij u thuis gegeven. Hier leren wij u hoe u uw pup het beste kunt begeleiden in- en buitenshuis en het aanleren van het gewenste gedrag van uw pup. U leert wat dit gewenste gedrag is, de basis van de hondenpsychologie, het leren ‘lezen’ van uw pup en we gaan aan de slag met de dagelijkse dingen die u met uw pup tegenkomt.
De puppybegeleiding is niet gebonden aan een vaste dag of tijdstip. Dit kunnen we dus inplannen wanneer het u uitkomt.

Inhoud

Een puppyconsult duurt circa 1 uur per keer en kan o.a. bestaan uit:

  • Socialisatie met andere honden
  • Wandelen aan de lijn
  • Bench training
  • Wandelen en begeleiden in een andere omgeving
  • Spelen
  • Voeren
  • Eigen inbreng waar u aan wil werken met uw pup

De begeleiding wordt dus afgestemd naar uw wensen. U kunt dus ook zelf aangeven waar u graag aan wilt werken of waar u tegenaan loopt met uw pup.

Wilt u meer informatie over de puppybegeleiding of de kosten hiervan? Vul dan het contactformulier in op de website.