Herkenbaar?!

  • Loopt u tijdens het uitlaten liever de andere kant op wanneer u een andere hond tegenkomt?
  • Trekt uw hond aan de riem?
  • Springt uw hond tegen andere mensen op?
  • Doet u uw hond het liefste even ‘weg’ als de deurbel gaat?
  • Of wilt u uw hond beter leren begrijpen en snappen waarom hij of zij bepaald gedrag vertoont?

Voor al deze of andere ‘problemen’ wil ik u en uw hond graag helpen. Tijdens een thuisconsult gaan we samen aan de slag om de balans tussen u en uw hond te optimaliseren zodat u weer volop kunt genieten van elkaar.

Werkwijze

Waarom luistert mijn hond niet naar mij wanneer ik hem naar zijn mand stuur als er bezoek komt? Waarom trekt hij nog steeds aan de riem terwijl ik alle cursussen heb gevolgd? Waarom blaft hij steeds naar andere honden op straat?

Dit zijn veel voorkomende gedragsproblemen waar baasjes met een hond tegenaan lopen. Terwijl we de hond zo duidelijk ‘vertellen’ dat we dit gedrag niet willen. Maar zijn we wel zo duidelijk naar onze honden?
Vaak denken wij dat de honden ons wel begrijpen. We hebben cursus gevolgd, commando’s aangeleerd, geven hem veel aandacht maar begrijpt de hond wel wat wij van hem of haar verlangen?

Door verder te kijken dan de ‘trucjes’ die wij de honden aanleren (die overigens niet verkeerd zijn) en ons meer te richten op de hondenpsychologie, het begrijpen hoe een hond communiceert, werken aan ‘positief’ leiderschap en te voldoen aan de basisbehoeften van de hond, kunnen we door onszelf anders op te stellen een natuurlijke samenwerking creëren tussen baas en hond. Een samenwerking op basis van liefde, vertrouwen en respect waardoor er een optimale balans ontstaat tussen beide.

Roedelopname

Soms kunnen wij als mens te kort schieten in het helpen van onze hond en heeft de hond een (stabiele) roedel en intensieve training nodig om opnieuw gesocialiseerd/gerehabiliteerd te worden. Een roedelopname is voor deze honden een uitkomst. Dit traject is zeer geschikt voor honden die te maken hebben met agressie, angst, onzekerheid, gestrest of overprikkeld zijn. De hond leert dagelijks van zijn soortgenoten en er wordt elke dag gewerkt aan het onderliggende probleem. De baasjes worden hierin uiteraard betrokken zodat zij de vorderingen van hun hond ook kunnen volgen. Na dit traject krijgt de baas uiteraard ook begeleiding.

Dit traject wordt aanboden in samenwerking met mijn collega Hondengedragsdeskundige Angelique Prins.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen d.m.v. het contactformulier.

Thuisconsult

Door middel van een thuisconsult probeer ik deze balans tussen u en uw hond te herstellen zodat u weer plezier beleeft met uw hond. Ik werk grotendeels volgens de methode van Cesar Millan en Anniek Winters. Ik kijk naar de natuurlijke behoeften van de hond, de juiste gemoedstoestand en werk vanuit lichaamstaal en juiste energie met respect, vertrouwen en liefde naar de hond.

Een consult vindt plaats bij u thuis. We bespreken kort het probleem en vervolgens gaan we samen aan het werk. Door eerst de baas en hond in de huidige situatie te observeren kan ik vervolgens inspringen op wat ik zie en de baas en hond coachen zodat er weer een natuurlijke balans ontstaat tussen beide. Vaak kunnen we het probleem in 1 consult van circa 1,5 á 2 uur oplossen.

Ik werk vaak met mijn eigen trainingslijnen maar dit is per situatie verschillend. Soms is dit helemaal niet nodig en gebruiken we de riem die de hond al om heeft. Mocht u interesse hebben in een trainingslijn kunt u deze los bestellen of aanschaffen tijdens een consult.

Tarieven gedragsconsult

Voor een prijsopgave graag het contactformulier invullen. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren en wordt voor u op maat gemaakt.

Vaak is 1 gedragsconsult voldoende om het onderliggende probleem te achterhalen en het ongewenste gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.