Een uitlaatservice maar dan anders….!

 • Is uw hond vaak alleen thuis?
 • Heeft u geen tijd om uw hond overdag uit te laten?
 • Wilt u dat uw hond lekker kan spelen met andere honden?
 • Of wilt u dat uw hond kan leren van andere honden binnen een stabiele roedel?

Omdat voldoende beweging 1 van de basisbehoeften zijn van een hond en socialiseren met soortgenoten erg belangrijk is, bieden wij een opvangservice aan. We halen de honden bij u thuis op, vangen ze 4 uur op binnen een omheind veld en brengen ze na afloop weer thuis. De honden zijn altijd 4 uur lang buiten en kunnen spelen en socialiseren met andere honden onder professionele begeleiding.

Werkwijze

Voor de uitlaatservice / opvang heeft DogMission de beschikking over een mooi omheind veld in Holten. Ook kunnen we in de wintermaanden of met slecht weer gebruik maken van een binnen locatie.
Er wordt 4 uur met de honden actief gewandeld, gestept (afhankelijk van de conditie van de hond) en kunnen ze uiteraard met elkaar spelen. Dit is altijd onder professionele begeleiding zodat we het gedrag kunnen bijsturen waar nodig is. Wij vinden het belangrijk dat de honden hun energie kwijt kunnen maar we kijken ook naar de juiste gemoedstoestand van de hond. We geven de honden op het veld aandacht maar ook regels, grenzen en beperkingen (bijvoorbeeld tijdens het spelen) zodat de juiste balans ontstaat en de hond weet waar hij aan toe is. Hierdoor ontstaat er ook respect en vertrouwen tussen ons en de honden en ontstaat er een stabiele roedel.

Locatie

De uitlaatservice werkt voornamelijk in de omgeving van Holten, Dijkerhoek en Rijssen. Mocht u in een andere plaats wonen en toch behoefte hebben aan het gebruik van de opvang? Neem gerust contact op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn. De honden zijn altijd 4 uur op het veld, van circa 10.30 tot 14.30 uur. We halen de honden op bij u thuis en brengen ze na afloop weer terug. De honden zijn dus langer van huis i.v.m. de reistijd. Deze proberen we echter zo kort mogelijk te houden.

Vervoer

 • De honden worden opgehaald in een speciaal hiervoor ingerichte bus met ventilatie.
 • De honden zitten allemaal gescheiden van elkaar in hun eigen kennel.
 • Er is een EHBO setje aanwezig en handdoeken.
 • Doordat de honden buiten zijn kunnen ze bij slecht weer nat en vies worden. We proberen de honden altijd zo schoon en droog mogelijk weer thuis te brengen.
 • Mocht u niet thuis zijn, dan is dat geen probleem. Wij werken met een sleutelcontract waardoor we uw hond ten allen tijden kunnen halen en brengen.

Kennismakingsgesprek & Intake

Voordat uw hond mee kan met de uitlaatservice/opvang vindt eerst een kennismaking en intakegesprek bij uw thuis plaats. Zo weet u met wie uw hond mee is, kunt u eventuele vragen stellen en kan er kennis gemaakt worden met u en uw hond. U ontvangt de algemene voorwaarden en we vullen het intakeformulier in. Vervolgens plannen we een proefdag om te kijken hoe de hond het doet binnen de roedel. Als deze goed verloopt nemen we uw hond op in de groep.
U ontvangt altijd een foto of een filmpje zodat u kunt zien hoe uw hond het doet.

Inloggen DoggyDoggy portaal

Bestaande klanten kunnen hier inloggen

Voor wie

Sociale honden

Belangrijk is dat uw hond goed gesocialiseerd is. Hij moet vriendelijk zijn tegen mensen en soortgenoten. Mocht uw hond toch gedrag laten zien binnen de roedel dat niet gewenst is, dan zullen we dit met u bespreken. Vaak kunnen we door middel van een ‘socialisatietraject’ hieraan werken waardoor uw hond toch mee kan met de uitlaatservice/opvang.

Pups en oudere honden

Pups en oudere honden kunnen ook mee. Voor hen is er een apart stuk waar ze kunnen rusten indien nodig. Krijgt u hond 3 keer per dag voer? Dan zorgen wij dat er tussen de middag gevoerd wordt. U kunt dan een bakje met de naam van de hond klaarzetten en deze nemen wij mee wanneer we de hond ophalen thuis.

Loopsheid

Indien uw hond loops is kan zij niet mee met de uitlaatservice. Eventueel is dan een privé wandeling een mogelijkheid. Dit kan vaak in overleg gepland worden.

Trajecten

Binnen de uitlaatservice/opvang zijn er ook diverse trajecten mogelijk voor uw hond.

 • Ontspannen wandelen aan de riem
 • Traject voor angstige / onzekere honden
 • Impulscontrole
 • Andere trainingen in overleg

Tijdens de trajecten wordt de hond altijd gefilmd, is er contact met de baas en volgt er na afloop persoonlijk contact en uitleg hoe de baas verder kan.

Tarieven

Uitlaatservice / opvang

Tarief 1e (proef)dag: € 27,50, daarna € 22,50  per dag*
Privé wandeling: In overleg
Traject incl. opvang per dag: Op aanvraag
* Heeft u meer dan 1 hond? Dan ontvangt de 2e of 3e hond 20% korting.