Een uitlaatservice maar dan anders….!

 • Is uw hond vaak alleen thuis?
 • Heeft u geen tijd om uw hond overdag uit te laten?
 • Wilt u dat uw hond lekker kan spelen met andere honden?
 • Of wilt u dat uw hond kan leren van andere honden binnen een stabiele roedel?

Omdat voldoende beweging 1 van de basisbehoeften zijn van een hond en socialiseren met soortgenoten erg belangrijk is, biedt ik een opvangservice aan. Ik haal de honden bij u thuis op, vang ze 2 uur uur op binnen een omheind veld en breng ze na afloop weer thuis. De honden zijn altijd 2 uur lang buiten en kunnen spelen en socialiseren met andere honden onder professionele begeleiding.

Werkwijze

Voor de uitlaatservice / opvang heeft DogMission de beschikking over een mooi omheind veld in Holten.
Hier wordt 2 uur met de honden actief gewandeld, gestept (afhankelijk van de conditie van de hond) en kunnen ze uiteraard met elkaar spelen. Dit is altijd onder mijn begeleiding zodat ik het gedrag kan bijsturen waar nodig is. Ik vind het belangrijk dat de honden hun energie kwijt kunnen maar ik kijk ook naar de juiste gemoedstoestand van de hond. Ik geef ze op het veld aandacht maar ook regels, grenzen en beperkingen (bijvoorbeeld tijdens het spelen) zodat de juiste balans ontstaat en de hond weet waar hij aan toe is. Hierdoor ontstaat er ook respect en vertrouwen tussen mij en de honden en ontstaat er een stabiele roedel.

Locatie

De uitlaatservice werkt voornamelijk in de omgeving van Holten, Laren, Bathmen, Rijssen, Enter en Markelo. Mocht u in een andere plaats wonen en toch behoefte hebben aan het gebruik van de opvang? Neem gerust contact op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn. De honden zijn altijd 2 uur op het veld, van circa 11.00 tot 13.00 uur. Ik haal de honden op bij u thuis en breng ze na afloop weer terug. De honden zijn dus langer van huis i.v.m. de reistijd. Deze probeer ik echter zo kort mogelijk te houden.

Vervoer

 • De honden worden opgehaald in een speciaal hiervoor ingerichte bus met ventilatie.
 • De honden zitten allemaal gescheiden van elkaar in hun eigen kennel.
 • Er is een EHBO setje aanwezig en handdoeken. Ik ben zelf in het bezit van een EHBO diploma voor honden.
 • Doordat de honden buiten zijn kunnen ze bij slecht weer nat en vies worden. Ik probeer de honden altijd zo schoon en droog mogelijk weer thuis te brengen.
 • Mocht u niet thuis zijn, dan is dat geen probleem. Ik werk met een sleutelcontract waardoor ik uw hond te allen tijden kan halen en brengen.

Kennismakingsgesprek & Intake

Voordat uw hond mee kan met de uitlaatservice/opvang vindt eerst een kennismaking en intakegesprek bij uw thuis plaats. Zo weet u met wie uw hond mee is, kunt u eventuele vragen stellen en kan ik vast kennis maken met de hond. U ontvangt de algemene voorwaarden en we vullen het inschrijfformulier in.  Vervolgens plannen we een proefdag om te kijken hoe de hond het doet binnen de roedel. Als deze goed verloopt nemen we uw hond op in de groep.
U ontvangt altijd een foto of een filmpje zodat u kunt zien hoe uw hond het doet.

Voor wie

Sociale honden

Belangrijk is dat uw hond goed gesocialiseerd is. Hij moet vriendelijk zijn tegen mensen en soortgenoten. Mocht uw hond toch gedrag laten zien binnen de roedel dat niet gewenst is, dan zal ik dit met u bespreken. Vaak kunnen we door middel van een gedragsconsult hieraan werken waardoor uw hond toch mee kan met de uitlaatservice/opvang.

Pups en oudere honden

Pups en oudere honden kunnen ook mee. Voor hen heb ik een afgeschermd stukje waar ze kunnen rusten indien nodig.

Loopsheid

Indien uw hond loops is kan zij niet mee met de uitlaatservice. Eventueel is dan een privé wandeling een mogelijkheid. Dit kan vaak in overleg gepland worden.

Trajecten

Binnen de uitlaatservice/opvang zijn er ook diverse trajecten mogelijk voor uw hond.

 • Losloop training
 • Ontspannen wandelen aan de riem
 • Traject voor angstige/onzekere honden
 • Impulscontrole
 • Andere trainingen in overleg

Tijdens de trajecten wordt de hond altijd gefilmd, is er contact met de baas en volgt er na afloop persoonlijk contact en uitleg hoe de baas verder kan.

Tarieven

Uitlaatservice / opvang

Tarief per dag                          € 15,-

Privé wandeling                       In overleg

Traject incl. opvang per dag    € 25,-

* Heeft u meer dan 1 hond? Dan ontvangt de 2e of 3e hond 20% korting.