Over DogMission

Mijn naam is Monique Stam en ik woon met mijn gezin in Holten. Als klein meisje was ik gek van paarden en honden. Na een aantal jaren in de paardenwereld gewerkt te hebben, ging het steeds meer kriebelen om met honden te gaan werken. In 2018 heb ik de knoop doorgehakt om mijn grote droom werkelijkheid te maken, mijn eigen bedrijf starten.

Ik ben opgegroeid met honden en sinds 2015 ben ik mij meer gaan interesseren in het gedrag van honden. Ik keek graag naar de tv programma’s van Cesar Millan. Zijn manier van werken met de honden door bewust te zijn van je eigen energie en te kijken naar de behoefte en signalen van de hond trok mij erg aan.

Ik probeerde op deze manier te werken met onze eigen hond Toby maar ik wilde dit ook onder begeleiding doen en zo kwam ik uit bij Anniek Winters. Zij is hondengedragsdeskundige en heeft de opleiding gevolgd bij Cesar Milan. Zij gebruikt grotendeels zijn methode. Na het volgen van een consult werd ik steeds enthousiaster. Ik heb een workshop gevolgd en besloten bij haar de meerdaagse opleiding te volgen.

Na de opleiding ben ik ervaring op gaan doen door consulten te geven en heb ik deel 2 van de opleiding gevolgd. Anniek gaf aan dat ik hier meer mee moest gaan doen en uiteindelijk heb ik besloten mijn hart te volgen en een uniek intern traject te volgen bij haar. Dit traject bestond uit het meelopen op de opvang met circa 50 honden per dag, werken met de honden die intern waren voor roedelopname therapie en de consulten bij Anniek en haar trainers.

Ik heb inmiddels zelf al vele consulten mogen geven en door mijn kennis en ervaringen hoop ik u en uw hond te mogen helpen!

Moniek Stam en Anniek Winters
Monique Stam (rechts) en Anniek Winters (links)

Sinds 2021 is Jessica Zomer DogMission komen versterken. Jessica is ook opgegroeid met honden en heeft ruim 20 jaar ervaring in een dierenspeciaalzaak.

Ze heeft sinds 2018 een herplaatser Duitse Herder in huis en is zich sinds dat moment extra gaan verdiepen in het gedrag en hoe ze ervoor kon zorgen dat deze hond zich thuis ging voelen en hem veiligheid kon bieden maar ook grenzen kon aangeven. Jessica is vervolgens met mij mee gaan lopen in de opvang en daarna ook met consulten. Hier heeft ze echt haar passie gevonden en werkt nu volledig mee in de opvang, draait mee met workshops, geeft puppycursus en gedragsconsulten.

Sinds eind 2021 is ons team uitgebreid met Anne Paalman. Anne heeft de opleiding diermanagement gevolgd en altijd met dieren gewerkt. Ze heeft een tijd meegelopen bij ons in de opvang en draait nu zelfstandig mee in het team. Ook draait ze samen met Jessica de puppycursus.